.

Friday, 30 December 2011

aktiviti sepanjang minggu ini

hmm..rindunyer kat blog..hehehe
dah kat seminggu x post apa2..
sdangkan mcm2 cita menarik nk cita sepanjang minggu nie..mnggu nie adalah mnggu kembali ke poli sbg seorg pelajar sem 5..hehe..dah jd senior dah pn aku..pejam celik..pejam celik..sekejap je rasa...

jumaat (23/12/11)-hari pendaftaran tamat li

selasa (27/12/11)-hari pendaftaran modul,yuran pengajian
nie la subjek yg aku amik sem 5






















rabu (28/12/11)-taklimat li

khamis(29/12/11)-sesi pengajian bermula..maka bermulalah subjek2 yg siajar..heheh..ari nie aku sempat blajaq PLC ngan eng. math jer..tp PLC mmg menarik..Math plak kena rjin2 wat latihan la kalu nk lebih mendalami..hehehe

jumaat (30/12/11)-ari plak wat lab tuk subjek PLC ngan perkenalan subjek programming..

so nie la antara aktiviti sepanjang minggu nie..time aku kat poli..kalu nk tau aktiviti mnggu hadapan tnggu la episod seterusnya..huhu..^_^

Friday, 23 December 2011

Thanks buat roomate tersyg...

x sangka yer akhirnya roomate tersyg ku...nurzalikha bahudin..hehhe
bg gak something yg special tu besday aku..wlaupn agak terlewat..huhuhu..^_^
tp bkn agak ar..mmg lmbt pn..huhu..

 nk tau x dia bg apa..jeng..jeng...jeng...
nie dia...
kek special dr secret recipe..
ada rupa secret recipe ka??huhu..
mcm kek kat dpn poli ja..hokhok..kantoi!!


Tp aku nk mintak maap bnyk2 kat dia sbb x dpt nk celebrate ngan dia..smpat amik kek ja..huhuhu
sorry sngt2 yer mate...
aku gak nk mintak maap kat member2 terbaek roomate aku..atin,ila ngan mira..sorry erkk
kalu aku celebrate skali td msti ampa sume pn dpt mkn skali kek nie..
tp x pa insyaallah satu ari nnti kita celebrate len..
kita wat kek lg besaq pd kek nie..huhu
kita siap hias2 rumah ngan belon2 lg..
amacam ok x???hehe

apa2 pn korang mmg terbaek....
thanks yer sume..
yg pnting aku syg sngt roomate aku n korang sume atin,mira n ila....

FRIENSHIP FOREVER N EVER...^_^

Thursday, 22 December 2011

esk daftar masuk poli..

pejam celik pejam celik x sngka akhirnya esk aku akn kmbali dgn kehidupan asalku blik ke poli...huhu
esk adalah hari pndaftaran utk pelajar2 yg tamat li...
4 perkara harus disiapkan..

  • buku report harian
  • laporan penuh
  • borang penilaian
  • surat tamat li
(yg penting kad pelajar jgn dilupa)penting SNGT!!!!
so ramizah gud luck utk esk..smoga semuanya brjln lncar..yg pnting kena ingt yuran pengsjian x byaq lg nie..
kang x pasai2 dok kat luaq pagar poli ja nnti...huhuhu

miejah..^_^

Tuesday, 20 December 2011

Report siap!!!

Alhamdulillah...
akhirnya kini aku boleh isytiharkan bahawasanya aku berbangga dilahirkan sbg manusia..hehehe
kini,aku adalah seorg pelajar politeknik yang telah berjaya mnyiapkan report...
setelah hampir berminggu2 tidoq x lena,mndi x basah, mkn ja lalu..huhuhu...(tolak kayu ngan batu je..)
akhirnya report li ramizah binti zulkefle no kad pelajar 10dtk09f2040 siap spenuhnya..huhuhu..
x sabaq nk p tunjuk ari jumaat nie..hehehhe
^_^

Saturday, 17 December 2011

edit report lg..

Assalamualaikum...
hi semua..
ari nie bru rasa nk update blik blog..
almaklumla dah bpe ari stess dok edit report je.
asyik salah je aku buat..
dah la print sudah..
pastu dengaq plak mcm2 bnda pelik pasai report nie..mau x tekanan aku..
nie pn dok tgh edit lg..tp org kata smbil menyelam minun ayaq..huhuhu..
apa2 pn aku harap pas nie x dak dah la yg salah n report aku diterima semua..huhu
x snggup dah nk wat...
dah bpe ari aku jd burung antu..
pukoi 3 pg bru mau tidoq daa..huhuhu

Tuesday, 13 December 2011

CukuP CinTa DaLaM DiaM

"bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam .."

karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ..
kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang dan hubungan yg tidak diredhai Allah SWT,
kau tak mahu merosak kesucian dan penjagaan hatinya.

karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu ..
menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merosak izzah dan iffahmu ..

karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..
karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH SWT. pilihkan untukmu ..

ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan ALi ??
yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ..
tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah
.............
karena dalam diammu tersimpan kekuatan ..
kekuatan harapan ..
hingga mungkin saja Allah SWT akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ..
bukankah Allah SWT tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap pada-Nya ??

dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam ..

jika dia memang bukan milikmu, roh Allah, melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat..

biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu
menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ..

"aku mencintaimu dalam diam, dengan isyarat yg tak kan pernah tertangkap oleh indera, aku tahu memiliki rasa ini adalah sebuah kesalahan, namun... aku dibuat tak berdaya oleh rasa ini, DIAM.. mnjdi caraku untuk mencintaimu..."

Dari Aisyah radhiyallahu anha, berkata: bahwa Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: “Menikah adalah sunnahku. Siapa yang tidak mengamalkan sunnahku, ia bukan termasuk ummatku. Menikahlah karena aku akan senang atas jumlah besar kalian di hadapan umat-umat lain. Siapa yang telah memiliki kesanggupan, menikahlah. Jika tidak, berpuasalah karena puasa itu bisa menjadi kendali” (Riwayat Ibn Majah, lihat: Kasyf al-Khafa, II/324, no. hadis: 2833)

Sunday, 11 December 2011

syukur pd mu ya Allah

ya Allah syukur padamu ku ucapkan..akhirnya 80 peratus report li ku dah siap..tinggai nk wat rujukan, lampiran n senarai rajah ja..isi kndungan dah ada..heheh..tinngai nk edit ja..apa2 pn syukur sngt sumenya dah settle..pasnie nk tidoq plak..krohhh..krohh..
nk p enjoy ar...
lama x enjoy2..huhu..
asyik dok wat keja ja..uban pn dah tumbuh..
ada uban ka??hehehheehe..(kalu ada uban tu tndanya rmbut bru nk tumbuh..huhuhu..)
dah2 sebelum aku lg mengarut sbb terlalu bngga nie aku stop dlu smpai cni..hehehee..
k daa!!!smpai ketemu lg di lain channel..wazzapp..wazzapp..
^_^mijah rock^_^

Saturday, 10 December 2011

arghhhhh!!!!

ARGHHHH!!!
Tensionnya kat report li nie..
tp bkn tension nk wat report li nie tp tension time nk print tu..
bencinya aku kat printer gila nie..
dok wat perangai..
x sukanya aku printer yg bercolor nie..menyusahkan betoi..dah la ink cpat abes..pastu dok jem2 plak..
mmg menyaitkan ati!!!
kesimpulannya x suka kat printer color jenis hp nie..
canon laser yg color itam sj gak yg terbaek..
apa2 pn x suka!!!x suka!!!!

Friday, 9 December 2011

kenangan li

Ari nie kira dah seminggu la aku dok umah dan abes li...
pejam celik-pejam celik rasa cepat sungguh masa tu berlalu....
bru semalam rasa p daftar li kat ppkt,usm kampus kejuruteraan tu..
hmm..ari nie dah abes..rindu plak aku kat staf2 ppkt sume..
rindu kenangan ngan sume..

Nie la satu2 nya kenangan yg ada dgn sume staf walaupn ada beberapa org staf yg x dak

Saturday, 26 November 2011

doa akhir dan awal tahun hijrah

Mari kita sama2 membaca doa awal dan akhir tahun bagi tahun nie..smoga tahun nie kita diampunkan dosa yg lalu dan tahun dpn kita akn memperbaiki diri kita utk menjadi hamba yg lebih baik dan beriman..

Maksud Doa (Akhir tahun):
Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam  kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau larang kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya dan tidak Engkau melupainya dan Engkau berlemah lembut kepada kami walaupun Engkau memberi peluang supaya kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat kepada Engkau, maka sesungguhnya kami memohon keampunan Engkau, maka ampunilah kami. Apa yang kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya dan Engkau telah menjanjikan kami ganjaran pahala keatasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan Yang Maha Mulia yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan semoga Engkau menerima kami dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami dari kurnia Engkau wahai Tuhan Yang Mulia. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam.


Maksud Doa (awal tahun):
Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, Engkaulah Yang Kekal, Qadim lagi azali dan di atas kelebihan Engkau Yang Besar dan kemurahan-Mu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan kami memohon pertolongan dari nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan dan kami memohon kepada-Mu untuk melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada-Mu. Ya Allah, Tuhan yang merubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kurnian-Mu wahai Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam. Semoga Allah menerima doa kita semua.



Thursday, 17 November 2011

Sekalung takziah



TAKZIAH DAN ALFATIHAH diucapkan kepada keluarga Tuan Ahmad Rani bin Ali Hanafiah, Pengarah Politeknik Seberang Perai kerana telah kembali ke Rahmatullah pada 17 November 2011 bersamaan dengan 21 Dzulhijjah 1432 H. Sehubungan dengan itu, aku selaku warga PSP merakamkan ucapan takziah dan semoga Allah S.W.T. mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham dan dihimpunkan bersama golongan orang-orang yang soleh. Al-fatihah.
sedih plak dengaq brita kematian pengarah nie..x sempat nk jumpak dia..Almaklumla dlm mood li lg nie..apa2 pun dia mmg pengarah poli pling baek yg pernah aku kenai..lmbut je orgnyer..Moga dia tenang dan bahagia di sana..

Tuesday, 15 November 2011

First blog


Salam..
Hi semua!!!
Ari nie merupakan ari first aku wat blog...Rasa mcm susah sngt!!huhuhu..
Tp bila dah mula wat mmg syok giler...rasa nk ngadap je bnda alah nie 24 jam..hehe...
Apa2 pn aku pling nk ucap tima kasih kat 2 org sahabat aku nie yg sudi ajaq aku wat blog...
thanks bngat yer yusmar n tasa...hehe..
syg ampa 2....syg ker???hehhehe..
tepuk dada tny sama ati ler jwbnyer..hihihihihi..